Praktijk voor Stem, Spraak & Expressie
Selecteer tekst en klik op play om de inhoud te beluisteren Luister met BrowseAloud

Meertaligheid

Meertaligheid

Meertaligheid is geen stoornis. Sterker nog: meertaligheid is een eigenschap die u of uw kind veel voordeel kan opleveren. Daarvoor moet u de twee of meer talen waarmee u opgegroeid bent wel redelijk beheersen.

Kinderen die opgroeien in een omgeving waar regelmatig twee of meer talen gesproken worden hebben hier over het algemeen geen problemen mee, zeker als het taalaanbod in beide talen goed is.

Toch komt taalachterstand ook regelmatig voor bij kinderen voor wie Nederlands niet de moedertaal is. Kinderen met een taalachterstand lopen ook het risico op een leerachterstand, omdat zij meer moeite hebben het lesaanbod te volgen.

Wilt u meer weten over hoe u de taalontwikkeling van uw kind kunt stimuleren, kijk dan eens op deze pagina van de NVLF over kind en taal.

Dreigt voor u of uw kind een taalachterstand als gevolg van meertaligheid en wilt u hulp om deze achterstand te beperken dan ik u daarbij helpen. Nadat ik de belangrijkste knelpunten heb onderzocht kan ik u een aantal oefeningen op maat bieden waarmee u de achterstand wegwerkt.

Heeft u vooral problemen met de uitspraak? Kom dan eens langs voor een of meer sessies uitspraaktraining voor anderstaligen. Ik heb hier veel ervaring mee. U kunt uw uitspraak snel verbeteren!

Terug naar overzicht

logo-Logopedie-midden
Lid van de Nederlandse Vereniging van Logopedie en Foniatrie (NVLF).
KP logo
Kwaliteitsgeregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici, KP-nummer: 89900166791